UltraNet. Oplossingen voor webhosting en supersnel Internet toegang!
 3/18/19
   
   UltraNet Support

CGI en Perl

U heeft standaard de beschikking over een aantal CGI-programma's. Deze bevinden zich in de folder '_cgi' in het mapje 'web'. Om bijv. het Formmail-script te laten werken kunt u de volgende regels in uw HTML-code opnemen. De rest kunt u aanpassen aan uw gegevens. Let op, de volgende regels moeten tussen het '<' en het '>' teken geplaatst worden.

FORM METHOD="post" action="http://uwdomein/_cgi/Formmail/FormMail.cgi"

input type=hidden name="recipient" value="e-mail van de ontvanger"

input type=hidden name="subject" value="onderwerp van de e-mail"

input type=hidden name="redirect" value="http://link naar de pagina die men ziet als het formulier is verstuurd"

input type=hidden name="required" value="email"

In dit geval is alleen het 'email' veld noodzakelijk. Als u geen e-mail veld in uw formulier wenst op te nemen of dit veld is niet verplicht voor de bezoekers aan uw website, dan moet u ook de volgende regel opnemen:

input type="hidden" value="uw email adres" name="email"

M.a.w.: er moet altijd een verplicht veld in uw formulier staan die 'email' heet, anders komt de mail niet bij u aan.

Er zijn nog vele andere mogelijkheden bij het gebruiken van dit formulier. Voor een compleet overzicht zie de CGI Formmail Extensions pagina.

Technische informatie voor programmeurs.

Gebruik uw '_cgi' directory voor Perl scripts.
Uw 'home' path is e:\home\yourdomain.com\web\
Uw CGI directory path is e:\home\yourdomain.com\_cgi\

Reeds geinstalleerde scripts:

FormMail: Hiermee kunt u een formulier op uw website plaatsen die de bezoeker kan invullen. De informatie die de bezoeker heeft ingevuld wordt per e-mail aan u verzonden. Een voorbeeld hiervan staat in uw '_cgi/formmail' directory.
Mini Search engine (u kunt deze zoekmachine NIET voor uitgebreide zoekopdrachten gebruiken. Gebruik hiervoor Microsoft Index Server): U vindt een voorbeeld van dit script in uw '_cgi/search' directory. Wilt u zien hoe het werkt, klik dan hier.

Text of graphische counter:
De text counter kunt u hier zien.
De grafische versie kunt u hier zien.
(Als u andere nummers wilt gebruiken voor de grafische counter, vervang de bestanden van de cijfers in de '_cgi/counter/digits/*' met andere '.gif' bestanden genaamd 0 tot 9)

N.B.: FrontPage gebruikers kunnen de FrontPage componenten gebruiken voor de bovengenoemde scripts voor dezelfde resultaten.

U kunt natuurlijk uw eigen CGI-scripts op de server draaien. UltraNet biedt geen ondersteuning bij het installeren of gebruiken van deze programma's.

<<< Terug naar Support

 UltraNet. Betrouwbaar!
Ultranet logo
 © 2010 UltraNet Internet Services bv                 Beijert 20-A - 1411 RB Naarden - T: 035 6970230 - F: 035 6946861 - Email: info@ultranet.nl