UltraNet. Oplossingen voor webhosting en supersnel Internet toegang!
 3/18/19
   
   UltraNet Support

FTP

U heeft 24 uur per dag toegang tot uw FTP-account. U kunt uw website dus ten alle tijde aanpassen. U heeft hiervoor een 'user name' en een 'password' gekregen. Als u deze gegevens niet meer heeft, neem dan contact op met UltraNet.

Voor het plaatsen van uw bestanden op de server (uploaden) en voor het ophalen van bestanden vanaf uw server (downloaden) heeft u een FTP-programma nodig. Heel vaak zit er in uw HTML-editor (of een ander programma waar u uw website mee samenstelt) een FTP-programma ingebouwd.

De meest populaire manier van website-beheer is FrontPage van Microsoft. Dit programma heeft inderdaad de FTP-mogelijkheid ingebouwd. Sterker nog, als u een website met FrontPage bouwt, MOET u gebruik maken van de FTP-mogelijkheden van datzelfde programma.

Andere populaire losstaande FTP programma's zijn:

CuteFTP
WS_ftp

De bovenstaande programma's zijn gratis als 'demo' te downloaden direct van de desbetreffende websites.

LET OP!

Als u voor het eerst upload, moet u er voor zorgen dat de pagina die als eerste moet worden geladen 'index.html' heet. Houdt u zich daar niet aan, dan krijgen uw bezoekers uw website niet te zien.

Zodra u bent ingelogd, bevindt u zich in de ‘root’-map. Er staan hier een drietal folders genaamd 'ftp', 'logs' en 'web'. U moet alle website-bestanden in de 'web' folder plaatsen.

FTP problemen en oplossingen

Probleem: Ik zie al mijn mapjes en kan zelfs naar mijn 'web'-folder, maar als ik een bestand probeer te uploaden lukt dat niet.

Oplossing: De FTP-server is door een 'firewall' beschermd. In uw FTP-programma moet een optie staan om de 'firewall' aan te zetten. Ook moet u uploaden in 'passive' mode. Dit is ook een optie die u kunt aanzetten in uw FTP-programma.

Probleem: In WS_FTP zie ik mijn bestandsgrootte niet.

Oplossing: Hier is helaas geen oplossing voor maar het is wel een bekend probleem bij Ipswitch, de makers van WS_FTP. Zodra hier een oplossing voor is gevonden vindt u die hier terug. Mocht u zelf een oplossing hebben gevonden, dan horen wij dat uiteraard graag via e-mail.

<<< Terug naar Support

 UltraNet. Betrouwbaar!
Ultranet logo
 © 2010 UltraNet Internet Services bv                 Beijert 20-A - 1411 RB Naarden - T: 035 6970230 - F: 035 6946861 - Email: info@ultranet.nl